Prima provocare: fără jocuri pe calculator

southpark-wow-281Vreau să fie clar de la început. Jocurile pe calculator nu fac rău dacă sunt jucate într-o măsură rezonabilă. Din proprie experienţă pot spune că jocurile mi-au adus şi câteva beneficii printre care aş putea enumera exersarea limbii engleze, exersarea răbdării (sau a nervilor cum zicea un prieten care a întâlnit atât de mulţi incapabili care îl încurcau în joc încât a devenit imun la ei şi nu îşi mai pierde cumpătul), îmbunătăţirea reflexelor, aprofundarea de cunoştinţe generale şi lista poate continua.

Asta nu înseamnă că promovez jucatul intens la calculator. Pentru că are şi părţile lui negative: slăbirea vederii, dureri de spate (să nu-mi spui că tu stai într-o poziţie hai să zicem 80% corectă la calculator chiar acum asa ca ÎNDREAPTĂ SPATELE!), dureri de cap şi lista poate continua. Ca să nu mai spun că la fel precum uitatul la televizor ca metodă de relaxare înainte de culcare (care face mult mai mult rău decât bine întrucât creierul este antrenat pentru a urmări ce se întâmplă în faţa ochilor) la fel este şi cu calculatorul iar în momentul în care vrei să te bagi în pat te fură gândul la toate tâmpeniile posibile şi imposibile şi nu poţi să adormi. Am dreptate? 🙂

Nu stau să enumăr acum păreri pro şi contra pentru că s-ar putea să nu termin prea curând. Cert este că eu până acum am fost un gamer înrăit şi deşi conştientizam că nu este bine să mă joc atât de mult pur şi simplu mă lăsam purtat de joc şi orele tot treceau fără ca eu sa-mi dau seama.Ei bine acest lucru se va termina începând de astăzi pentru că mi-am propus ca pentru următoarele 30 de zile să nu mă mai joc deloc pe calculator şi în loc de asta să fac ceva ce mă va ajuta cum ar fi să citesc o carte sau să ies la alergat. Însă cum spunea acelaşi prieten de mai sus este mai bine să faci ceva nou decât să nu mai faci ceva ce făceai până acum. Sunt de acord în mare parte cu el însă eu voi trişa puţin. Voi înlocui jucatul pe calculator cu o altă activitate. Aşa cum de exemplu fumătorii mestecă gumă sau ţin o scobitoare în gură atunci când simt nevoia de o ţigară.

Astăzi (prima zi – joi) nu m-am jucat deloc, am avut treaba prin oraş şi am pus blogul pe picioare aşa că nu am resimţit o nevoie aşa de mare de a mă juca.

Revin mâine când voi scrie (tot aici) cum a decurs ziua a doua din provocarea de a nu mă juca pe calculator.

Update ziua a II-a – vineri: Am încheiat cu succes ziua a doua. Am avut de câteva ori porniri în a mă juca dar le-am ţinut sub control şi mi-am ocupat timpul cu lecţii de SEO şi filme.

Update ziua a III-a si a IV-a – sâmbătă şi duminică: Am fost plecat din oraş şi nu am avut acces la calculator. Nu m-am resimţit deloc, totul a fost foarte ok. Treaba merge extrem de bine.

Update ziua a V-a – luni: Am fost plecat aproape toată ziua prin oraş şi am început şi un curs de reţelistică. Am fost ocupat până peste cap. Nu mi-a stat gândul la jocuri nicio secundă.

Update ziua a VI-a – marţi: Îmi permit să-mi iau ceva timp liber, pentru relaxare şi parcă ar merge să mă joc. Dorinţa e mai mare ca până acum dar mă lupt cu mine însumi şi nu mă dau bătut! Mi-am luat un angajament şi îl voi duce la bun sfârşit!

Update ziua a VII-a – miercuri: Ocupat până peste cap cu cursuri CISCO. Nicio secundă nu mi-a stat gândul la jocuri.

Update ziua a VIII-a joi: Dusă la bun sfârşit fără probleme.

Update ziua a IX-a – vineri: Nicio problemă.

Update ziua a X-a – sâmbătă: Dusă la bun sfârşit fără probleme. La început credeam că această provocare va fi cea mai grea dintre toate provocările însă s-a dovedit a fi cea mai uşoară până acum.

Update ziua a XI-a – duminică: Nicio problemă.

Update ziua XII-a – luni: La fel.

Update ziua a XIII-a – marţi: Simt nevoia să mă joc… Dar totuşi nu mă dau bătut.

Update ziua a XIV-a – miercuri: Dorinţa de a mă juca e tot mai mare dar şi dorinţa de a reuşi să nu o fac este pe măsură.

Update ziua a XV-a – joi: Nicio problemă.

Update ziua a XVI-a – vineri: Nu am avut timp nici dacă aş fi vrut să mă joc.

Update ziua a XVII-a – sâmbătă: Tot îmi vine să mă joc. Simt o dorinţă tot mai mare… Sper să pot duce provocarea la bun sfârşit.

Update ziua a XVIII-a – duminică: M-am jucat.

Update ziua a XIX-a – luni: La fel.

Update ziua a XX-a – marţi: Am stat să învăţ pentru examen.

Update ziua a XXI-a – miercuri: După examen mi-am permis să mă relaxez, s-o las mai moale puţin şi m-am jucat.

Update ziua a XXII-a – joi: Încă o zi liberă, relax, fără absolut nicio grijă, m-am lăsat purtat de val.

Update ziua a XXIII-a – vineri: M-am jucat fooooooarte puţin.

Update ziua a XXIV-a – sâmbătă, ziua a XXV-a – duminică, ziua a XXVI-a – luni: M-am jucat mai mult sau mai puţin. Am ajuns la concluzia că nu trebuie să elimin jocurile de tot dar că este important că înainte de asta trebuie să-mi termin treburile pe ziua respectivă, abia apoi seara să mă joc. Asta are legătură cu următoarea provocare pe care o voi posta.

Reclame

2 păreri la “Prima provocare: fără jocuri pe calculator

  1. Pingback: Cursuri CISCO şi hipnoză | Provocarea de 30 de zile

  2. Pingback: Hopa! Am cedat :( | Provocarea de 30 de zile

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s